If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
То си пише бе колега - втория от снимката ,Три пинов + захранване. за Фиат -Алфа. Но понеже не погледнах годината на колата ти ,виж със сигурност от компа /в дясно при красата на пътника/дали стърчи една свободна букса с капаче . като махнеш капачето е з 3 пина ,заоблена , жълто-червена.
ВАК КОМ е безмислица за Алфа. Затова те питах за какво ти е ?!? Това е програма за така наречената ВАК група - Ауди, Фолсваген , Сеат , Порше и подобни. Ако ти трябва да си чистиш грешки ,или да си ровичкаш по екстрите ,по- добре си потърси АЛФА-ДИАГ.
ВАК КОМ е безмислица за Алфа. Затова те питах за какво ти е ?!? Това е програма за така наречената ВАК група - Ауди, Фолсваген , Сеат , Порше и подобни. Ако ти трябва да си чистиш грешки ,или да си ровичкаш по екстрите ,по- добре си потърси АЛФА-ДИАГ.
Кабела може да работи с тая програма, това са посочили на линка... Но също става и за Alfadiag / Unidiag. Затова аз си вземам един за моята алфа, а Влади се зариби да си вземе преходник, за да може да правим диагностика и да чистим грешки и при него
Така и така сме на тази тема - я кажете Алфадиаг-а освен че поддържа по-новите ECU версии след 2001 има ли други предимства пред Unidiag?
Не зная с какво работи защото ползвам професионална техника , но затова написах ,че тази програма е най-вече за ВАК- групата. Имам ВАК ,но го ползвам само за адаптация на дроселите на скапаните Фау--та.Така ,че едва ли съм полезен ,но ми е интересно дали ще тръгне.
Щом им се занимава на колегите ,нека си ровичкат, въпреки ,че не виждам какво толкова ще гледат точно на 8-винтиловия мотор.
П.П. Колега поправи си заглавието на темата : стандарта е "EOBD"
А, те Алфите са хакнати достатъчно, ний само ще чистим грешки и ще гадаем що се трупат. А кабелите за ремапване / смяна на ECU са по-сериозни като цени вече.
Айде Мъромане, идвай насам да ти прайм диагностика, да ти гледаме на шарката на гумата и да ти леем куршум на колата да се не стряска от бръмчащи Гоуфове :P
Навремето имаше такава практика:- В неделя всички мъже слизат пред блока ,вдигат капаците на Жигулите и Москвичите,и започват нещо да си равичкат и поправят по колите, пиейки бира разбира се, сега предполагам ще се получи същото само,че с лаптопите. Настройки на газови, чистене на грешки и.т.н.
Comment